Corectarea miopiei

corectarea miopiei

Miopia este un viciu de refractie care se manifesta prin vederea neclara la distanta.

corectarea miopiei cum să dezvolți viziunea extrasenzorială

Cauzele care pot duce la aparitia miopiei sunt: axul globului ocular mai mare; curbura corneei mai accentuata; modificarile aparute in structura cristalinului. Miopia se poate clasifica in: Miopie simpla miopia scolaruluicare apare la varsta de ani, avand o evolutie progresiva pana la varsta de de ani, cand se stabilizeaza. Acest tip de miopie nu se insoteste de modificari la nivelul globului ocular.

Miopia simpla este determinata genetic. Aceasta este produsa de cresterea excesiva a axului globului ocular, progresand pana ladioptrii si antrenand modificari in structurile globului ocular.

Cum se corectează mai ușor miopia cu ajutorul lentilor de contact și al ochelarilor?

Scaderea vederii cauzata de miopie poate fi contracarata prin prescrierea corectarea miopiei purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Conditia este ca pacientul sa fie motivat, miopia stabila in ultimii doi-trei ani si sa nu aiba nicio contraindicatie pentru interventie.

  • Stereograme pentru tratamentul vederii
  • Vitamine pentru a îmbunătăți vederea cataractei
  • Viziunea minus 3 este posibil să naști

Tratamentul miopiei poate fi optic sau chirurgical Corectia optica Se poate realiza cu ochelari sau cu lentile de contact. Lentilele pentru corectia miopiei sunt lentile divergente. Cele de contact au avantajul ca sunt asezate direct pe ochi atu din punct de vedere esteticelimina efectul de micsorare a imaginilor si aberatiile de sfericitate corectarea miopiei atunci cand razele de lumina nu sunt reflectate in acelasi punctpastrand un camp vizual aproape de normal.

corectarea miopiei viziune minus sau plus ceea ce înseamnă

Corectia chirurgicala Se efectueaza dupa varsta de de ani, in momentul in care miopia s-a stabilizat viziunea lucrătorilor de birou ultimii doi ani. Se poate realiza prin utilizarea laserului cu excimeri sau a implantelor refractive.

Chirurgia refractiva depinde de grosimea corneei, tipul de aparat utilizat si de experienta chirurgului.

corectarea miopiei viziune de la tamoxifen

Laserul excimer emite lumina in spectrul ultraviolet, iar cu un astfel de fascicul de lumina se ajunge la cornee. PRK Keratectomia fotorefractiva consta in indepartarea epiteliului cornean si aplicarea laserului.

Practic, se modeleaza corneea si se aplica, pe suprafata ei, laserul.

Miopia și soluțiile de corecție optică

Metoda este indicata persoanelor peste 18 ani, cu miopii mai mici de dioptrii. Miopiile cu grosimi corneene mai mici de de microni au ca metode de rezolvare chirurgicala utilizarea inelelor intracorneene INTACS sau a implantelor refractive plasate fie in fata irisului, fie intre iris si cristalinul natural, ori in sacul cristalinian dupa inlocuirea cristalinului natural.

corectarea miopiei afectarea vederii cauza lor

Orice interventie se face numai dupa un consult oftalmologic complet, pentru a evita minimaliza pe cat posibil complicatiile postoperatorii. Ce corectarea miopiei prezinta interventiile cu laser? Durata redusa a interventiei; Se realizeaza ambulatoriu nu necesita spitalizare ; Anestezia este locala topica ; Recuperarea este rapida.

Ensar Duman Cristina Tanase -operatie corectarea miopiei Clinica Ensar Duman

Orice interventie chirurgicala, oricat de simpla ar fi, se poate insoti si de complicatii de care pacientul este informat preoperator. Chiar daca miopia nu poate fi vindecata, tratamentul acesteia duce la stabilirea unei vederi normale sau aproape normale. No Comments.

corectarea miopiei viziune cu bare negre

Informațiiimportante