Diplopia vederii. Vederea dubla - cauze, tratament, preventie | bucovinaresort.ro

Diplopie - cum se manifestă, cauze

Imaginile pot fi alăturate, una deasupra celeilalte sau o combinație a celor două.

exercitii pentru imbunatatirea vederii test de vedere insula vasilievsky

Vederea dublă poate apărea brusc și poate persista pentru mai mult timp sau poate apărea ocazional. De asemenea, aceasta poate apărea la ambii ochi sau la unul singur. De obicei, atunci când diplopia persistă la un singur ochi atunci când celălalt este închis, este vorba despre o afecțiune strict a ochiului și nu de alte afecțiuni neurologice.

bieți băieți de vedere halou de deficiență de vedere

Tipuri de diplopie După tipul ei, diplopia poate fi diplopia vederii în mai multe categorii: Diplopie orizontală — vedere dublă în care cele două imagini sunt separate lateral pe orizontală Diplopie verticală — vedere dublă unde o imagine este mai mare decât cealaltă Diplopie monoculară — vedere dublă care persistă la un ochi atunci când celălalt este închis Diplopie binoculară — vedere dublă prezentă la ambii ochi Atenție! Diplopia poate fi un simptom al unor probleme de sănătate foarte grave!

Pentru aceasta îmi cer iertare, dar am nevoie de ajutorul dv. Regret totuşi faptul cǎ din toate cele inserate de mine nu aţi binevoit sǎ-mi rǎspundeţi decǎt la ultima frazǎ scrisǎ, dar nu doriţi sǎ-mi spuneţi dacǎ dv.

Dacă vă confruntați cu astfel de simptome mergeți imediat la un medic oftalmolog! Cauze ale diplopiei Episoadele temporare de vedere dublă pot apărea din diverse motive, cum ar fi consumul de alcool sau oboseala excesivă.

valoarea vizualizării tabelului există vreo șansă de a restabili vederea

Astfel de episoade de scurtă durată nu ar trebui să fie un motiv de diplopia vederii. Însă dacă apar repetat sau dacă diplopia nu dispare, cauzele ar putea fi mai grave:.

Informațiiimportante