Disciplina viziunii

Misiune și viziune

Multora dintre noi care am făcut şcoala elementară şi liceul la sfârşitul secolului XX, respectiv la începutul secolului XXI, ni s-a spus la ora de istorie că istoria a început acum de ani şi profesorii se limitează în a preda doar istoria civilizaţiei umane pe anumite regiuni.

  • Со внезапным, беззвучным взрывом, направленным внутрь Диаспар сжался до небольшой части своего прежнего размера.
  • Remedii populare pentru tratamentul vederii
  • Frecvența cardiacă în ceea ce privește fiziologia

Studiile recente îi contrazic pe profesorii din şcolile elementare şi liceele occidentale ce predau istoria din perspectiva conservatoare, religioasă, naţionalistă, eurocentristă sau americentristă. Sunt integrate studii despre istoria cosmosului, istoria vieţii, istoria Pământului şi istoria umanităţii folosindu-se de demonstraţii empirice şi relaţiile cauza-efect.

Valorile pe care le promovează instituția noastră sunt: Curajul — a avea puterea de a face ceea ce este bine şi de a urma propria conştiinţă. Judecata înţeleaptă — a defini şi a înţelege scopurile cu adevărat valoroase şi a stabili priorităţile; a gândi prin prisma consecinţelor acţiunilor şi a fundamenta deciziile pe înţelepciunea practică. Integritatea — a avea puterea interioară de a spune adevărul, de a acţiona onest în gând şi în faptă.

La crearea acestei discipline au contribuit istoricul american David Christian, dar şi afacerişti şi filantropi ca Bill Gates. Nu e pentru prima dată când este studiată istoria la scară mare.

Viziunea metodologică de organizare a domeniului de activitate Eu, familia şi societatea

Savanţi precum Carl Sagan au încercat să trateze istoria la scară cosmică. Istoria este până la urmă cea mai frumoasă poveste, o poveste despre cosmos, pământ şi viaţă.

Faza I-Big Bang:Formarea Universului acum 13 de ani Istoria privită la scară cosmică a început de la Big Bang acum 13 de ani, când a apărut spaţiu-timp.

disciplina viziunii

Este dincolo de imaginaţia şi creierului celui mai genial savant ce s-a întâmplat înainte. Universul era anterior ceva mai mic decât un atom. Disciplina viziunii prima fracţiune a primei secunde, universul a început să crească la dimensiunea unei mingi de tenis foarte fierbinte.

  • Но спроси такого -- и он наверняка скажет, что если бы Пришельцы и в самом деле хотели уничтожить Землю, они сделали бы это уже давным-давно.
  • Metode vizuale pentru a o îmbunătăți
  • Cană de testare a ochilor

Doar într-o disciplina viziunii apar particulele elementare ca quarcurile, leptonii şi antiparticulele lor, precum şi bosonii fundamentali ca bosonul Higgs. Tot atunci, antimateria şi materia s-au anihilat reciproc, doar o miliardime disciplina viziunii materia creată de Big-Bang supravieţuind, această reprezentând universul material actual. În principiu, materia nu dispare, ci se transformă, fiind o formă mai congelată de energie.

Disciplina Dermatologie

Tot atunci, apar structurile de materie neagră. Universul era foarte fierbinte. A durat de ani pentru a se răci şi ca radiaţiile disciplina viziunii materia să se separe, formându-se Radiaţia Cosmică de Fond, cantitatea de energie care a rămas sub formă de fotoni. Electronii s-au combinat cu protonii şi neutronii pentru a alcătui atomii din hidrogen şi heliu.

disciplina viziunii

În momentul acela a apărut lumina. La milioane de ani începe Epoca Întunecată, particulele elementare fiind cuprinse de materia întunecată.

disciplina viziunii

Cercetările din secolul XX au demonstrat că universul constinua să se extindă după cum ne arată deplasarea corpurilor cereşti. Tot prin studierea şi cercetarea stelelor de la distanţă inclusiv a lumii emise a unor stele care azi nu mai există s-a putut calcula dimensiunea şi vârsta universului în ani lumină.

Deşi Universul are vârsta de 13 miliarde de ani, orizontul şi balonul cosmic sunt la miliarde de ani lumină conform ultimelor studii a celor mai îndepărtate stele.

Misiune și viziune

Probabil că dincolo de inflaţia cosmică s-ar putea să existe şi alte multiuniversuri. Norii moleculari din cadrul nebuloaselor se transformă în sfere de plasmă numite stele ce produc energie pe baza reacţiilor de fuziune din interiorul lor la temperaturi de 10 milioane de grade.

Mai multe conglomerate de stele între care există distanţe masive formează galaxii, aglomeraţii de stele unite prin unde gravitaţionale, de mărimea a sute de mii sau milioane de ani lumina. Se spune despre stele că sunt adevărate fabrici cosmice care creează noi elemente chimice.

disciplina viziunii

Big Bang a dus doar la formarea Hidrogenului şi Heliului. Radiaţia cosmică de fond a dus la formarea Litiului. Stelele mici şi mijlocii ca Soarele nostru au format elemente chimice precum Carbonul, Oxigenul, Calciul, Magneziul, Cluorul, Nitrogenul, Cuprul, Zincul elemente care stau la baza vieţii disciplina viziunii.

Toţi copacii, iarba, floriile, fructele şi legumele, apa în sine, aerul pe care îl respirăm, organismele etc. Stelele medii sfârşesc prin a-şi epuiza combustibilul după 10 miliarde de ani, straturile exterioare ale acestora umflandu-se şi dispersandu-se în spaţiu.

Disciplina

În cazul stelelor masive ce au durata de viaţă de câteva sute de mii de ani, în interiorul lor se formează elemente mai grele precum Fierul, Aluminiul din care sunt alcătuite zgârie-norii, maşinile, avioanele, rachetele sau podurileSiliciul din care s-au fabricat computerele şi telefoaneleAurul sau Argintul din care sunt făcute bijuteriile sau iridium şi plutoniu din care se fabrică bombele nucleare.

Noi, oamenii, suntem făcuţi la propriu din pântecul stelelor.

disciplina viziunii

Faza a III-a:Planetele-formarea sistemului nostrum solar acum 4 ani Acum miliarde de ani, materia şi energia dispersate de stelele moarte şi supernove au dus la crearea de noi nebuloase şi nori moleculari din care s-au născut alte stele. Steaua noastră, Soarele, s-a format în de ani dintr-o nebuloasă de gaz şi în urma unei supernove anterioare al unui strămoş stelar de la care provin elementele grele.

  1. Misiune, viziune, obiective
  2. Deteriorarea ochilor după 40 de ani

Din resturi, din acele firmituri rămase de după formarea Soarelui, s-au format planetele. Resturile de materie împrăştiată din jurul Soarelui erau alcătuite din praf şi pulbere de rocă şi nori de gaze.

Activitate 3.1.1 Rolul, Misiunea Si Viziunea DEZVOLTARE PERSONALA

Praful şi pulberea, prin forţa gravitaţiei şi forţa electrostatică, s-au combinat şi concentrat, formând corpuri masive din roci. Unele fiind mai mici, au devenit asteroizi, grupându-se în centuri de asteroizi ca centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, sau centură Kuiper de la marginea sistemului solar. Alte corpuri, conţinând compuşi organici şi gaze îngheţate, au devenit comete, alcătuind Norul Oort de la marginea sistemului solar, rotindu-se periodic în mod răsfirat în jurul Soarelui la anumite intervale de lungă durată.

O regula sau sistem de reguli ce guverneaza o conduita sau activitate. Disciplina reprezinta abilitatea de a face o actiune, indiferent de starea ta emotionala. Imagineaza-ti cate lucruri ai putea face daca ai fi in stare sa realizezi fiecare intentie buna pe care ai avut-o vreodata, indiferent de situatie. Imagineaza-ti ca ii spui corpului : Nu esti flexibil, fa-te flexibil.

Alte corpuri de rocă mai mari şi sferice din apropierea Soarelui au devenit planete:Mercur, Venus, Pământul şi Marte. După centură de asteroizi care urmează după Tratament cu vedere aloe, din cauza temperaturilor mici, din norii de gaze volatile care nu s-au putut lega pentru a deveni lichide sau solide, s-au format planetele gigantice gazoase ca Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

Sunteți pe pagina 1din 3 Căutați în document 1 Rolul, misiunea și viziunea disciplinei Disciplina Dezvoltare personală are rolul de a dezvolta personalitatea elevului, de a forma competențe necesare obţinerii succesului recesiune a vederii, în carieră şi în viaţă. Contribuie la dezvoltarea emoţională, socială şi pentru carieră a elevului. Valorificarea experienţelor elevilor fundamentează autenticitatea învăţării. Există o raportare permanentă la ceea ce gândesc şi simt, precum şi la modul în care se comportă elevii. Dezvoltarea personala reprezinta o disciplina de studiu ce include activitati si experiente ce au ca scop: · sa sustina elevii in procesul de disciplina viziunii, relationare corecta cu colegii, familia si mediul din care fac parte ; · sa dezvolte abilitatile de comunicare eficienta si management eficient al emotiilor, sa imbunatateasca starea de constientizare a propriului potential ; · sa dezvolte talentele si abilitatile personale, orientate spre imbunatatirea calitatii vietii prin aderarea la valorile societatii contemporane, prin a contribui la realizarea aspiratiilor si viselor personale intr-un mediu de viata sanatos si sigur.

Alte sute de corpuri de rocă mai mici, formate dincolo de Marte, au fost captate de gravitaţia masivă a gigantelor gazoase, devenind lunile acestora Ganymede, Disciplina viziunii. Io, Callisto, Titan, Miranda, Triton. Celelalte corpuri din rocă de duzină, aflate la marginea sistemului solar, având forme sau dimensiuni neregulate, şi temperaturi extrem de mici, au devenit planetele pitice ca Pluto şi Eris.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara

Acum 4 miliarde de ani, sistemul nostru solar era haotic, un adevărat front de război cosmic, corpurile mici de rocă ciocnindu-se de corpurile mari din rocă. Iar Pământul era o minge de lavă topită alcătuită din toate elementele grele şi uşoare.

disciplina viziunii

Planetă nou născută era bombardată deseori de asteroizii rătăciţi.

Informațiiimportante