Examinarea polului

Biomicroscopia oculara

Sunteți pe pagina 1din 2 Căutați în document Examinarea polului posterior. Principii de oftalmoscopie.

examinarea polului viziunea nu este focalizată

Oftalmoscopia este o metoda de examinare obiectiva a retinei. Pe langa examenul fundului de ochi mai este folosita pentru: determinarea obiectiva a refractiei, examenul transparentei mediilor oculare, oftalmodinamometrie, angiografia fluoresceinica.

  • Олвин подозревал, что робот пытается использовать его в своих собственных целях.
  • При попытке скрыть что-либо партнер сразу узнал бы об Только весьма зрелый и уравновешенный рассудок мог позволить себе такую честность; только любовь, основанная на абсолютном бескорыстии, могла ее выдержать.
  • Они страшно торопились - что само по себе было необычно - и ни разу не обернулись.
  • У меня есть для тебя новости, Элвин, - сказал .

Se bazeaza pe principiul focarelor conjugate. Metode de examen: 1. Pentru examenul fundului de ochi se folosesc oftalmoscoape electrice ce realizeaza o imagine dreapta a fundului de ochi marita de ori.

examinarea polului morelele și miopia

Oftalmoscopia directa se face in camera obscura dupa ce bolnavului i s-a dilatat pupila cu midriatice. Examinatorul priveste prin oftalmoscop cu ochiul de aceiasi parte cu ochiul de examinat.

  • Indicatii - Examenul fundului de ochi, practicat sistematic cu prilejul oricarui examen oftalmologic complet, este indicat pentru a stabili diagnosticul afectiunilor retinei si pe cele ale coroidei membrana lipita de retina.
  • Tehnică-Medicală Despre Noi Contact Oftalmoscopul Oftalmoscopul a fost inventat de catre Charles Babbage ininsa nu a fost utilizat pana incand a fost reinventat de Hermann von Helmholtz si i s-a recunoscut utilitatea.
  • Articole Biomicroscopia este o investigatie ce ne permite examinarea microscopica a polului anterior, a vitrosului si a polului posterior.
  • Кстати, Совет Диаспара, со своей стороны, тоже перекрыл его - и также не добился успеха.

Mai intai se repereaza papila nervului optic cerand bolnavului sa priveasca de partea opusa ochiului examinat ; regiunea maculara se examineaza fie deplasand lumina oftalmoscopului fie punand bolnavul sa priveasca direct in lumina ; pentru examinarea sectoarelor periferice, bolnavul trebuie sa priveasca in toate directiile ; vasele retiniene se examineaza la nivelul papilei si se urmaresc pe tot traiectul lor.

Unitatea de masura pentru marimea unei leziuni este diametrul papilar de aproximativ 1,5mm ; leziunile gasite se raporteaza la sediul la cele patru cadrane ale retinei superior, inferior, temporal, nazal. Cu ajutorul filtrului cu lumina aneritra se poate observa examinarea polului bine regiunea maculara.

examinarea polului dicromat al vederii

Citind valoarea dioptriei pusa la oftalmoscop pentru a vedea clar fundul examinarea polului ochi se poate determina viciul de refractie a bolnavului. Bolnavul sta culcat la aceasta examinare.

examinarea polului dungi cu deficiență de vedere

Acest tip de oftalmoscopie permite examinarea unei suprafete retiniene mai mari, vizualizeaza mai usor retina situata anterior de ecuator. Vizualizarea este stereoscopica si inversata.

Biomicroscopia fundului de ochi este o metoda moderna de examinare care foloseste biomicroscopul si : - lentila de contact Goldman care se aseaza pe corneea bolnavului anesteziat permitand vizualizarea retinei pe - lentila Hruby plasata la mm de ochiul examinat ; aria retiniana apare mai mica.

examinarea polului fundul vederii

Biomicroscopia examinarea polului de ochi permite inafara de vizualizarea pe o suprafata mare a retinei, apreciarea vitrosului si legatura acestuia cu retina. Documente similare cu 9. Examinarea Polului Posterior.

EDUSON - Modulul I, Cursul 3: Tehnică de examinare ecografică și interpretarea imaginii ecografice.

Informațiiimportante