Vedere mlastinoasa

vedere mlastinoasa

Polesia este o zonă de câmpie a cumpenei apelor râurilor Bugul de Sud și Pripeat. Cele două râuri sunt unite prin Canalul Nipru-Bugconstruit în timpul domniei regelui Stanisław August Poniatowskiultimul monarh al Rzeczpospolitei Polono-Lituaniene.

vedere mlastinoasa

În a doua parte a deceniului trecut au fost asanate numeroase zone mlăștinoase din regiune pentru a fi transformate în terenuri arabile. Asanarea a dus la modificarea dramatică a mediului ambiant de-a lungul întregului curs al râului Pripeat. Această regiunea a fost puternic afectată după accidentul nuclear de la Cernobîl — arii întinse au fost poluate cu elementele radioactive și sunt considerate improprii locuirii umane până în zilele noastre.

vedere mlastinoasa

Vedere mlastinoasa Polesia nu a fost cuprinsă într-o singură unitate administrativă de-a lungul istoriei. A existat un Voievodat Polesie în cadrul celei de-a doua Republici Poloneze și un oblastului Polesie în cadrul Belarusiei Sovieticecare nu au acorperit însă întreaga întindere a regiunii.

Statutul de regiune protejată[ modificare modificare sursă ] În Polonia a fost creată în o zonă protejată Parcul Național Poleski a cărei suprafață a crescut de la 48,3 km2 la 97,6 km2 [4] în zilele noastre.

vedere mlastinoasa

În Ucraina a fost creată Rezervația Biosferei Șațki.

Informațiiimportante