Viziune vestigială

viziune vestigială

Toate speciile posedă trăsături vestigiale, care variază de la anatomie la fiziologică până la comportament. Peste de anomalii vestigiale apar la oameni.

viziune vestigială

Următoarea listă explorează 7 dintre ele. Palmar Grasp Reflex reflex moștenit Palmar reflex reflex la un nou-născut. Cercetările timpurii au descoperit că nou-născuții umani, bazându-se pe reflexul de înțelegere, își puteau ține propria greutate timp de cel puțin 10 secunde atunci când atârnau de mâini de o tijă orizontală.

Prin comparație, sugarii de maimuță, care au un comportament de apucare involuntar similar, au fost capabili să stea de o mână mai mult de o jumătate de oră.

Reflexul este esențial pentru sugarii de maimuță, permițându-le să se agațe de blana corpului mamei. Dar oamenii, care au evoluat dintr-o existență arbore și au pierdut acoperirea blănii peste corp, probabil nu mai necesită acea înțelegere puternică.

Copiii umani încep de obicei să piardă reflexul în jurul vârstei de trei luni.

viziune vestigială

În ciuda puterii și pierderilor sale diminuate la începutul copilăriei, unii cercetători cred că reflexul de înțelegere poate păstra funcții importante la om. Cozi În a șasea săptămână de gestație, embrionul uman posedă o coadă, completată cu mai multe vertebre.

Cu toate acestea, în următoarele câteva săptămâni de dezvoltare, coada dispare și, în timp, vertebrele se contopesc pentru a forma coccisul sau coada, la adult.

Palmar Grasp Reflex

Oamenii și viziune vestigială lor maimuțe se deosebesc în parte de alte grupuri de primate în parte prin lipsa de coadă, deși nu este clar de ce maimuțele și-au pierdut coada. Viziune vestigială cazuri rare, un copil uman se naște cu o coadă vestigială.

În literatura medicală modernă, astfel de cozi nu au vertebre și sunt de obicei inofensive, deși unele sunt asociate cu spina bifida eșecul vertebrelor de a închide complet măduva spinării.

viziune vestigială

Cozile la sugarii umani sunt de obicei îndepărtați prin intervenții chirurgicale fără complicații. Maseaua de minte reprezentanți din ce moșii au cuprins moșiile generale?

Pe măsură ce specia umană a migrat din Africa, a ajuns să populeze o varietate de habitate și, în cele din urmă, s-au dezvoltat civilizațiile umane.

  • Originea vieții[ modificare modificare sursă ] Planeta Terra s-a format acum 4,54 de miliarde de ani.
  • Viziune vestigială, Care au fost unele diferențe între T-Rex și Giganotosaurus?
  • Viziune vestigială James Simons full length interview - Numberphile cum să vă monitorizați corect vederea Fapte interesante despre auzul și vederea umană Este un proces natural de imbatranire a globului ocular, care se referă la societate în general, indiferent de ce s-au luptat cu deficiențe de vedere sau nu.
  • Viziunea 03 cum să se îmbunătățească

Coincidența cu aceste evenimente a fost o schimbare a dietei umane către consumul de alimente moi și procesate, care a eliminat treptat nevoia de fălci mari și puternice. Odată cu reducerea dimensiunii maxilarului uman, molarii - în special al treilea molar sau dinții de înțelepciune - au devenit foarte predispuși la impact.

Viziune vestigială, Există un ochi în interiorul capului: care îi este scopul?

Din ce în ce mai mult, dinții de înțelepciune sunt congenital absenți. În consecință, acestea sunt acum considerate o trăsătură vestigială a corpului uman. Asemănarea sa cu membrana nictitantă, sau a treia pleoapă, viziune vestigială viziune vestigială animale a condus la ideea că ar putea fi vestigiul unei astfel de structuri, care este încă o parte a ochiului în unele primate, inclusiv gorilele. Cu toate acestea, la cimpanzeu - una dintre cele mai apropiate rude ale speciei umane - plica semilunaris pare, de asemenea, să fie vestigială.

Funcția membranei nictitante la multe animale este de protecție - de exemplu, menținerea ochiului curat și umed sau ascunderea irisului de la prădători. La unele specii, membrana este suficient de transparentă astfel încât să permită vederea atunci când este subteran sau sub apă.

James Simons (full length interview) - Numberphile cum să vă monitorizați corect vederea

Deși nu este clar motivul pierderii unei membrane nictitante la oameni, schimbările de habitat și fiziologia ochilor ar fi putut face ca țesutul să fie inutil.

Muschii auriculari Structura urechii Encyclopædia Britannica, Inc. Mușchii auriculari sau extrinseci viziune vestigială urechii umane includ mușchiul auricular anterior, mușchiul auricular superior și mușchiul auricular posterior. Împreună, controlează pinna sau partea vizibilă a urechii.

La multe mamifere, mișcările urechii produse de mușchii auriculari joacă un rol în scara dioptrică sunetului și în exprimarea emoției, dar la om, mușchii sunt considerați nefuncționali. Darwin a propus ca oamenii să capteze efectiv sunetele prin poziționarea capului pentru a le primi, compensând astfel pierderea sau eliminarea necesității mușchilor auriculari.

Sistemul CCIR M - CCIR System M - 7-pitici.ro

Cu toate acestea, prin eforturi repetate, oamenii își pot recupera o anumită abilitate de a-și mișca urechile. Se presupune că mușchiul a funcționat în strânsoare, cu unele speculații că ar fi de o importanță deosebită pentru agățare.

viziune vestigială

Cu toate acestea, la oamenii moderni absența mușchiului viziune vestigială are niciun impact asupra rezistenței la aderență. Astăzi, palmaris longus este recoltat în mod obișnuit ca sursă de țesut pentru altoirea tendonului în chirurgia reconstructivă.

The mathematician who cracked Wall Street - Jim Simons pentru ce este acuitatea vizuală

Musculul Pyramidalis Mușchiul piramidalis este un mușchi pereche, de formă triunghiulară, care, atunci când este prezent, este situat în abdomenul inferior între mușchiul și teaca musculară a rectului abdominis.

Mușchii piramidali variază ca mărime și ca număr - cu unele persoane având doi, unul sau nici unul. Acestea pot servi la contractarea liniei alba, activitate care este considerată irelevantă pentru funcția mușchilor abdominali.

Informațiiimportante