Miopia copiilor

miopia copiilor

Mihaela Călin Miopia la copii, precum și alte afecțiuni ale ochilor în rândul celor mici sunt în creştere în ultimul deceniu. Specialiştii asociază deteriorarea vederii în rândul copiilor cu procesul de învăţare, care forţează ochii în mod sistematic şi pe termen lung.

Miopia la copii – cauze, tratament, prevenire

Dar se pare că şi miopia copiilor la televizor şi calculator timp de ore întregi poate duce la miopie. Vezi în continuare care pot fi cauzele miopiei şi cum poate fi aceasta tratată, conform www.

miopia copiilor vedere încețoșată sunând în cap

Miopia la copii — cauze Părinţii — în special cei care suferă de miopie şi care au fost nevoiţi să poarte ochelari în perioada copilăriei — sunt adesea îngrijoraţi că şi copiii lor sunt condamnaţi la această boală. Deşi motivul exact miopia copiilor care unii copii devin miopi şi alţii nu, nu este pe deplin clar, se pare că ereditatea este unul dintre miopia copiilor, dar nu singurul.

Printre cauzele deficienţelor de vedere la copii se disting atât de miopia copiilor genetici, miopia copiilor, cât şi factorii ce ţin de mediu şi de civilizaţie. Cu alte cuvinte, în cazul în care ambii părinţi sunt miopi, există un risc mai mare ca şi micuţii lor să fie miopi.

Dar nu se poate anticipa acest lucru doar prin simpla verificare a arborelui genealogic.

miopia copiilor cum să-ți recâștigi operația de vedere

Unii cercetători consideră miopia copiilor oboseala ochilor, de la cititul în exces sau ţinerea unei cărţi prea aproape de ochi pentru perioade lungi de timp, poate creşte riscul de miopie la copii. De asemenea, dacă cel mic îşi foloseşte ochii pentru o activitate detaliată sau apropiată, cum ar fi jocul pe telefon sau pe tabletă, — poate să-i afecteze vederea.

Nu în ultimul rând problemele de vedere pot apărea mai ales la copiii care au un program foarte încărcat atât la şcoală, cât şi acasă, cu multe teme, iar momentele de relaxare le petrec în faţa televizorului şi a calculatorului, în loc să iasă afară, în aer liber.

miopia copiilor cum se vindecă picăturile de miopie

Miopia la copii— simptome Majoritatea copiilor nu se plâng deloc. Sau ar putea spune că văd cu greu lucrurile îndepărtate.

Activitatea noastră de la deşteptare până la culcare este legată de actul vizual. Funcţiile vizuale se reflectă asupra calităţii vieţii, activităţii cotidiene şi adaptării socio-profesionale. Retina tunica internă a ochiului are proprietatea de a percepe forma, culoarea şi luminozitatea unui obiect.

Sau ar putea să se apropie de lucruri, astfel încât să le poată vedea clar. Dacă ţi se pare că băieţelul sau fetiţa ta are miopia copiilor în a vedea lucrurile de departe, fă o programare la un medic oftalmolog. Dacă micuţul tău are miopie, globul său ocular este puţin mai lung decât normal din faţă spre spate. Razele de lumină, care alcătuiesc imaginile pe care le vede, se concentrează în faţa retinei. În mod normal ar trebui să se concentreze direct pe aceasta.

  • Miopia la copii şi profilaxia ei (bucovinaresort.ro) — IMSP SCM "Gheorghe Paladi"
  • Cineva spunea că dacă în clasa întâi vezi unu-doi copii cu ochelari, atunci într-a a, cifra e de unul sau doi, fără ochelari.
  • Aceasta poate fi dobândită atât genetic, cât și pe parcursul vieții, ca urmare a stilului de viață.

Când se întâmplă acest lucru, obiectele de la distanţă se văd în ceaţă şi neclare. Cum se tratează miopia? Dacă micuţul tău a fost diagnosticat cu miopie, nu este un capăt de ţară.

Aceasta este o afecţiune a ochilor des întâlnită şi este uşor de tratat cu ajutorul ochelarilor de vedere.

Miopia la copii: prevenire, diagnostic și tratament - Medpark

Şi poate să folosească şi lentile de contact, atunci când este suficient de mare ca să aibă grijă de ele. Asta nu se va întâmpla înainte de a ajunge la adolescenţă. Este treaba ta, ca părinte să-ţi înveţi copilul cum să aibă grijă de lentilele de contact şi să te asiguri că cel mic o va face. Ar trebui să ştii că miopia nu afectează, de obicei, performanţa şcolară a copilului sau nu-l încurcă în niciun fel.

Miopia la copii: prevenire, diagnostic și tratament

De fapt, există dovezi conform cărora copiii cu miopie tind să aibă performanţe şcolare mai bune decât colegii lor, cu vedere normală. În ceea ce priveşte evoluţia bolii, medicii nu sunt siguri dacă este posibil să o încetinească. Studiile sugerează că tratamentul ce cuprinde atât purtarea ochelarilor, cât şi folosirea picăturilor oftalmice cu atropină, un medicament care relaxează ochiul, este un tratament promiţător.

Poate fi prevenită miopia? Dacă este vorba de moştenirea genetică, miopia este imposibil de prevenit. Cu toate acestea, există câţiva paşi pe care îi poţi face pentru a minimaliza efectul.

Ce trebuie să ştii despre MIOPIA la COPII

Asigură-te că cel mic este examinat la ochi încă de la o vârstă fragedă, mai ales dacă aveţi un istoric familial de miopie progresivă sau alte afecţiuni oculare.

Atenţie: dacă observi că are probleme în a distinge detaliile lucrurilor, care se află la o distanţă de câţiva metri sau în timp ce miopia copiilor la televizor, de la o distanţă standard, poate că este timpul pentru un examen ocular. Medicii recomandă verificarea vederii copiilor la vârsta de 6 luni, 3 ani şi înainte de a merge la şcoală. Sistemul nostru vizual este adaptat la viziunea spaţială, motiv pentru care se recomandă ca în timpul activităţilor precum scris, citit, desenat, privit la televizor sau joaca pe tabletă, copilul să facă pauze frecvente şi să privească în depărtare.

Schimbarea constantă a luminozităţii de pe tabletă şi monitorul calculatorului, oboseşte foarte tare ochii copilului. De aceea pentru a preveni apariţia problemelor de vedere, ar trebui limitat timpul petrecut de copil în faţa calculatorului.

Iar privitul la televizor ar trebui să se facă de la o distanţă de cel puţin 2,5 m.

De asemenea este important pentru copii să petreacă cât mai mult timp afară, în aer liber. Dar aceştia nu sunt singurii paşi necesari pentru a proteja ochii copilului tău. În plus faţă de prevenire, este extrem de important să ai un diagnostic corect şi să urmezi tratamentul adecvat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebookunde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Informațiiimportante